Nederland

   
Home Nieuws Contact Producten Muurkracht Engineering Downloads Over Certacon
Certacon Engineering

Online catalogus

latei geveldrager borstwering luchtdicht anker loodvervanger spouw loketten


Catalogus download

PDF 6 MBnieuws | Marktontwikkelingen, prijzen en levertijden 52

Marktontwikkelingen, prijzen en levertijden

2022-03-14, Certacon B.V.

Harderwijk, 11 maart 2022

Betreft: marktontwikkelingen, prijzen en levertijden

Geachte relatie,

In de eerste weken van dit jaar hebben wij meldingen ontvangen van onze vaste co-makers en hun leveranciers dat de prijzen van staal een licht opwaartse beweging maakten.

Ontwikkelingen:
Deze beweging was te wijten aan een aantal factoren, waarvan de belangrijkste de enorm duur geworden energiebronnen is. Inmiddels is daar ook het geëscaleerde conflict tussen Rusland en Oekraïne bijgekomen, waardoor de opgelegde sancties aan Rusland of torenhoge importheffingen er voor gezorgd hebben dat de aanvoer van Russisch staal compleet weggevallen is. Ook de productie van staal in Oekraïne ligt stil alsmede ook de distributie van staal waardoor ook deze bron weggevallen is.

Dit zorgt voor een enorme druk op walserijen en groothandelaren in de rest van Europa, terwijl de aantrekkende vraag naar staal in China er voor zorgt dat ook het mondiale aanbod ernstig verstoord is.

Prijsstijgingen:
Daarnaast maakt de zinkprijs een opwaartse beweging en samen met de explosief gestegen energieprijzen zorgt dit voor een prijsdruk op te verzinken materialen.

Buiten de verhogingen als gevolg van genoemde oorzaken voorzien wij, en de staalhandelaren die onze co-makers beleveren, een schaarste van plaatmateriaal ontstaan in de markt.

Handelaren verklaren hun offertes ongeldig en hanteren vanaf heden dagprijzen of bieden zelfs niet meer aan omdat ze de levering niet kunnen garanderen.Dit betekent dat wij vanaf heden de prijsvastheid van afgegeven offertes niet langer gestand kunnen doen. Daarnaast kunnen wij ook (afgegeven) productie- en levertijden van onze producten niet langer garanderen, vanwege de genoemde onzekerheden in de markt. 


Engineerings- en leveringstijden:

Wij wijzen u erop dat ons team alles doet wat in haar vermogen ligt om de huidige en toekomstige opdrachten zonder vertragingen in engineerings- en levertijden uit te voeren, maar refereren uitdrukkelijk naar genoemde, bovenstaande ontwikkelingen die mogelijk tot een overmacht situatie kunnen leiden. Eventueel extra te maken kosten aan uw zijde als gevolg van vertraagde leveringen dienen wij dan ook, als gevolg van overmacht, af te wijzen.

Voorraad lateien:
In dat kader maken wij u ook attent op onze voorraad verzinkte standaard lateien waardoor, afhankelijk van de situatie, mogelijk een gehele of gedeeltelijke invulling van uw behoefte kan worden gerealiseerd.
Wij verzoeken u dit schrijven te delen met de direct betrokkenen in uw organisatie. 

Met vriendelijke groet,
Namens team Certacon B.V.
Matthijs ProsmanCommercieel manager CertaconEigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Vacatures

Engineer

Calculator


Laatste nieuws

Klant aan het woord: Maarten Altena

Marktontwikkelingen, prijzen en levertijden

Vroege slimme keuze Certacon geveloplossingen betaald zich uit in de praktijk

Certacon neemt activiteiten geveldragerproducent Muurkracht over


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek